Minden zöldség és gyümölcs biopiacon beszerzendő, vagy saját kertünkből, ellenőrzött termesztésből származzon. Az egyes étkezésekkor annyit ehetünk, amennyi jólesik az adott ételből, ha a mennyiségre külön utalás nincsen.
1. nap
Reggeli: 1 csésze friss vegyes idénygyümölcs, 1 pohár joghurt, 1 evőkanál napraforgómag, víz
Tízórai: egy csésze salaktalanító tea (a tisztító hatású növényekből készült tea illata, íze első percben nem tűnhet túl kellemesnek, segít, ha borsmenta, hibiszkusz ízesíti a teakeveréket), egy maréknyi frissen pucolt mandula
Ebéd: vegyes zöldségekből készült zöldségleves: friss paradicsomból, póréból, káposztából, fokhagymából, vízzel, só és más fűszerek nélkül
Uzsonna: 1 pohár friss zöldséglé, 1 narancs
Vacsora: 1 adag párolt tengeri hal, friss zöldsaláta paprikából, paradicsomból, szabadföldi uborkából, snidlinggel, pár csepp lenmagolajjal
2. nap
Reggeli: 1 csésze friss vegyes idénygyümölcs, 1 pohár joghurt, 1 evőkanál tökmag, víz
Tízórai: egy csésze salaktalanító tea, 1 narancs
Ebéd: friss salátatál szeletelt zöldpaprikából, paradicsomból, szabadföldi uborkából, hagymából, kevés napraforgómaggal megszórva
Uzsonna: 1 pohár Aloe Vera juice, 1 alma
Vacsora: zöldség-curry, mely a következőképp készül: kevés olívaolajon megpirítjuk a felaprított fokhagymát, adjunk hozzá kiskanálnyi curryport, pirítsuk együtt pár percig, majd adjunk hozzá feldarabolt paradicsomot, hagymát, piros színű paprikát, ha van friss articsókánk, azt, ha nincs, egy kisebb patisszont. Addig pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak.
A két napi étrendet felváltva fogyasszuk 5-7 napig, esetleg két hétig. Ne feledkezzünk meg az elegendő folyadékról sem! |